WIE heeft deze repen BEDACHT en ONTWIKKELD?

“Geef de schuld maar aan mijn grootvader”: zegt Norman lachend, een bevlogen innovator die eigenlijk te veel eigenzinnige genen van deze voorouder heeft geërfd- een excentrieke uitvinder.

Terwijl Norman bezig was met een project in Afrika kwam hij er achter wat voor een enorm potentieel er lag aan natuurlijke tropische ingredienten, en wat je daar allemaal mee kon creëren. Eenmaal terug in Nederland begon hij met passie te experimenteren en ging helemaal op in de kunst en de techniek van het maken van chocolade producten. Hierbij was hij continu op zoek naar de beste ingrediënten voor zijn producten.

De heerlijke bonbons die hij ontwikkelde zijn op een gegeven moment geevolueerd naar een evenzo verrukkelijk assortiment van repen met allerlei bessen, power foods en de Belgische kwaliteitschocolade die hij al gebruikte in zijn bonbons.

Is jullie product FAIR TRADE gecertificeerd?

Nee. Maar we gebruiken fair trade gecertificeerde chocolade, een hoogwaardige chocolade die qua smaak het beste tot zijn recht komt in onze bars. Dat is waarom Norman’s in de winkel duurder is dan reguliere chocolade, omdat we de kwaliteit op waarde schatten en bereid zijn daarvoor te betalen.

Is NORMAN'S echt GLUTENVRIJ?

Ja! In ons chocolade atelier worden geen granen en noten gebruikt en verwerkt. Al onze ingredienten zijn dus gluten vrij. Met zorg kiezen we zaden en pitten (zoals quinoa en pompoenpitten) met een laag clychemische index, die gluten-vrij zijn en een hoge voedingswaarde hebben.

Wat is de voedingswaarde van NORMAN’S bars?

De voedingswaarde tabel staat aan de zijkant van onze verpakking.

Is jullie product BIOLOGISCH?

Gedeeltelijk; onze amarant en quinoa, de Goji bessen en de zonnebloem pitten zijn bio gecertificeerd, verder gebruiken we Fairtrade chocolade. Een van de voorwaarden van Fairtrade certificering is dat er geproduceerd wordt met aandacht voor natuur en milieu.

Is NORMAN’s geschikt voor DIABETICI?

De term ‘geschikt voor diabetici’ wordt niet meer gebruikt. Onze Bars hebben als voordeel dat het een lage glycemische waarde heeft en daarmee beter is voor diabetici. In de chocolade zit suiker, want het bestaat voornamelijk uit sucrose. Het is niet zoals Stevia of Xylitol een complete vervanging voor suiker. Dus ja, het is aan te raden het in mate te nuttigen. Ook bevat NORMAN’s naast suiker ook vaak fruit. Het meest ideaal voor diabetici is de Goji Gogo met pure chocolade. We hebben een aantal  fans die diabetici zijn en ons product kunnen eten (met mate).

Is jullie plastic wrapper BIOLOGISCH AFBREEKBAAR?

Wij gebruiken geen biologisch afbreekbaar plastic. Op dit moment wordt organisch afbreekbare plastic niet goed afgebroken als het bij de compost terect komt. In Nederland is er een goede gescheiden afvalinzameling voor o.a. plastic.

Bevat jullie reep SUIKER?

We voegen geen suiker toe aan onze ingredienten. Onze chocolade bevat suiker, verder zit er natuurlijk vruchtsuiker in onze bessen.

Onze repen hebben een lage Glychemische lading; dit betekent dat NORMAN’S geen sugar-rush veroorzaakt in je lijf.