Ons verhaal

Norman’s is het merk van het bedrijf My Goodness!, liefdevolle makers van chocoladerepen vol met superfoods. My Goodness! wordt gerund door Bastian, Douwe en Norman. Norman?? Ja zeker, Norman’s are made by Norman. Deze excentriekeling heeft de uitvinders genen van zijn grootvader en het talent om fantastische smaakcombinaties te bedenken.

Het idee van Norman’s chocoladerepen vol superfoods kwam van een ontwikkelingsproject in Rwanda. (Lees meer over hoe het project er nu uit ziet!) Norman en zijn vrouw Shirley wilden in Rwanda een ijssalon beginnen, en natuurlijk paste chocolade perfect bij. Dit plan liep anders, maar Norman’s passie voor chocolade maken was geboren. Weetje: van onze omzet gaat nog steeds een percentage naar het werk in Rwanda!

Terwijl Norman heerlijke bonbons maakte en volop experimenteerde met de beste en lekkerste ingrediënten, bracht Shirley hem op een nieuw idee: repen! En niet zomaar een doorsnee reep: chocoladerepen met een smaak en inhoud die niet alleen superlekker zijn, maar ook goed voor je.

Trots liet Norman de eerste repen aan Bastian zien. Bastian was wild van de smaak en had direct ideeën om heel Nederland aan Norman’s te krijgen. Om dat voor elkaar te boxen, sloot ook Douwe zich aan bij het illustere team, met een bak aan ervaring en passie voor food introducties.

Dat is Norman’s, onalledaags en authentiek. En dat proef je!

Onze missie

Ons doel is om jou onbezorgd te laten genieten. Van geweldige smaken, zonder rotzooi of trucjes. Van chocoladerepen die op een eerlijke, ambachtelijke manier zijn gemaakt, die goed zijn voor jou en voor de wereld om ons heen.

We vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Daarvoor hebben we de volgende kernwaarden geformuleerd:

  • Sociaal rechtvaardig – Genieten gaat niet ten koste van andere mensen, dieren of het milieu. Dat geldt zowel voor onze producten als onze bedrijfsvoering. Het bedrijf is er om mensen verder te helpen.
  • Eerlijk en transparant – we zijn trots op ons bedrijf en zijn open over onze bedrijfsvoering en producten. Recepten zijn uiteraard top-secret
  • Inclusief – bij Norman’s betrekken we mensen van diverse pluimage. Wij geloven niet in arbeidsongeschiktheid, hoogstens dat talent en vraag niet matchen.

Hoe we dat in de praktijk doen? Lees hier meer. <link naar duurzaam>

Duurzaam ondernemen

Onze visie op duurzaam ondernemen lenen we van expert Jerke de Vries in zijn uitgave Duurzaamheid, ambacht voor het goede leven: “Duurzaamheid is niet een doel op zich maar een mindset of bril die je helpt om op een andere manier naar de wereld te kijken. Deze bril gaat verder dan alleen te kijken dan enkel economisch resultaat. Uiteindelijk draagt duurzaamheid bij aan het goede leven, iets dat we allemaal willen. Geld is daarbij een middel en niet een doel op zich. Dit vraagt om een verschuiving in ons denken en handelen bij alles wat we doen.”

Bij Norman’s onderscheiden we drie stappen waarin we proberen bij te dragen aan het goede leven.

Stap 1: Inkopen

We gebruiken de beste eerlijke chocolade uit België, biologische amarant en quinoa en zorgvuldig geselecteerde bessen, zaden en specerijen. We kiezen producenten die zoveel mogelijk sociaal en ecologisch verantwoord werken. Het liefst met een keurmerk, maar dit is in de praktijk niet altijd mogelijk.

Onze karton verpakking wordt gedrukt op restpartijen karton. De inkt op de verpakking is MGA (migratie arm), geen gevaarlijk en giftige stoffen. Daarnaast compenseren wij onze verpakkingsmaterialen door de aanschaf van bomen binnen het project “Tree of Life”. Bekijk de site voor meer info over dit fantastische initiatief, http://www.treeoflife.love

De plastic verpakking is Polypropyleen(PP). PP is volledig recyclebaar. Bij de recycling komen geen gevaarlijke stoffen vrij. Omdat bio-plastic lastig te onderscheiden is van PP en de recycling kan verstoren, hebben wij ervoor gekozen om (voorlopig) PP te gebruiken.

Stap 2: Maken

Wij hebben een ambachtelijk proces en product. We gebruiken alleen natuurlijke producten, geen trucjes of kunstmatige toevoegingen. Verspilling proberen we zoveel mogelijk te voorkomen.

Wij willen met ons bedrijf arbeidsplaatsen creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wij hebben daarvoor bewust veel handwerk in ons proces. We kijken niet naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden in de samenwerking.

Onze medewerkers worden begeleid door werktuinbuitengewoon.com

Stap 3: Consumeren

Bovenal vinden wij het belangrijk dat je van Norman’s geniet, dat het een hoogtepunt in je dag is. De smaakbeleving staat daarin centraal, maar er is meer! Overigens geldt daarbij: enjoy Norman’s, maar geniet met mate.

We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten die goed verteerbaar zijn. De chocolade en de power-foods hebben beide een positief effect op je lichaam. Bovendien is ons product laag glycemisch: geen korte suikerpiek, maar een langer voldaan gevoel. Norman’s is glutenvrij en dus geschikt voor mensen die daar allergisch/intolerant voor zijn.

Met jouw reep draag je bij aan een betere wereld. Een percentage van onze omzet gaat naar Rwanda voor het project ‘The Great E  scape’ http://www.cornerstone-foundation.org/page1/page30/page30.html.

Het verbeteren van onze duurzaamheid is een continu proces. Als jij daar goede ideeën over hebt, nodigen we je graag uit om die met ons te delen.